Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du svar på ofte stilte spørsmål om våre produkter.

Viser 10 resultater

Hvor lenge kan jeg oppbevare plaster?

Hvis plaster oppbevares i originalforpakningen kan de brukes frem til best før datoen som er trykket på forpakningen.

Hva skal jeg gjøre for å hindre at gnagsårplasteret faller av?

Det er viktig å applisere gnagsårplasteret på riktig måte slik at det ikke faller av. Først vasker du såret og det omkringliggende området med lunkent vann eller sårvask. Sørg alltid for at huden er tørr og fri for smuss, lotion og olje før du setter på plasteret.

Hvordan applisere Blister Prevention:
Fjern det mønstrede beskyttelsespapiret. Løsne den ene halvdelen av beskyttelsespapiret langs den perforerte linjen. Fjern plasteret fra beskyttelsespapiret og påfør plasteret sentrert over det sensitive området. La plasteret sitte på til det faller av på naturlig måte. Ta tak i én ende og strekk forsiktig langs huden for enkel fjerning av plasteret fra huden.

Hvordan skal plaster oppbevares?

Plaster skal oppbevares i romtemperatur på et mørkt og tørt sted.

Hvor finner jeg instruksjoner for avfallshåndtering eller resirkulering for produktene?

All forpakninger inneholder symboler som viser hvordan de skal sorteres. Aerosolbeholdere kan avfallshåndteres ved gjenvinningsstasjoner.

Produkter som har vært i kontakt med blod og andre væsker fra skader skal ikke resirkuleres. Dette omfatter for eksempel plaster, bandasjer og kompresser. Disse skal isteden avfallshåndteres på egnet måte, som f.eks. sammen med vanlig avfall til forbrenning, og må aldri kastes i naturen.

Hvordan fungerer Salvequick gnagsårplastre (med hydrokolloid)?

Salvequick gnagsårplaster fungerer som et ekstra hudlag som avlaster mot trykk og friksjon. Gnagsårplaster er lagd av hydrokolloid, et selvklebende materiale som absorberer væske fra huden og danner en avlastende pute over gnagsåret. Hydrokolloiden hjelper å danne og opprettholde et fuktig miljø rundt såret som stimulerer groprosessen. Dette hjelper såret å gro uten at å danne sårskorpe og dermed reduserer risikoen for arr.

Hva består et plaster av?

Generelt kan man si at et plaster består av en plastfilm som er belagt med et jevnt fordelt lag med lim, og en absorberende sårpute som er sentrert på plastfilmen. Den limbelagte siden dekkes av to delvis overlappende silikonpapir. De flest plasterne ligger beskyttet i en lukket papirlomme.

Hvordan kan deres plastplastre puste?

Alle Salvequick plastre puster samtidig som de beskytter huden mot ytre påvirkning.
De plastrene som er laget av polyuretan (feks. Aqua Block og Barneplastre) lar huden puste ved å slippe ut vanndamp mens såret beskyttes fra vann og smuss utenfra. De fungerer på samme måte som avanserte funksjonelle klær og regnjakker.

Andre plastre (feks. Aqua Resist) er perforerte med svært små hull for å slippe ut vanndamp fra huden samtidig som det beskytter mot vann og fuktighet fra utsiden.

Inneholder deres plastre kolofonium?

Det tilsettes ikke noe stoff som inneholder kolofonium til Salvequick plastre. Kolofonium er dog et naturlig forekommende i alt papir, feks. innpakningspapir til plastre, om enn i små mengder.

Er deres plaster allergitestet?

Plaster defineres som et medisinsk teknisk produkt og hører derfor under et særskilt EU-direktiv. Alle produkter som kommer på markedet må igjennom et antall tester som viser at de er sikre nok til å brukes på huden. Hvis disse kravene oppfylles kan de merkes ”hypoallergene”. Dette garanterer dog ikke at et fåtall personer kan få en hudreaksjon når de bruker plaster, på samme måte som en del personer er allergiske mot visse matvarer. Irritasjon av hud er ofte også av ren mekanisk natur og oppstår når plasteret fjernes og det øverste hudlaget følger med.

Inneholder plasterne latex/naturgummi?

Våre plastre er helt fri for latex/naturgummi. Innpakningspapiret som plasteret pakkes i limes imidlertid med et latexbasert lim.

De produktene som er fri for innpakningsmateriale med latex/naturgummi er: lengdeplastre, gnagsårplastre, sterile kompresser, elastiske bandasjer samt sårrens.