Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om våre produkter

 • Plaster

  1. Inneholder plasterne latex/naturgummi?
   Våre plastre er helt fri for latex/naturgummi. Innpakningspapiret som plasteret pakkes i limes imidlertid med et latexbasert lim.
   De produktene som er fri for innpakningsmateriale med latex/naturgummi er: lengdeplastre, gnagsårplastre, sterile kompresser, elastiske bandasjer samt sårrens.
  2. Er deres plaster allergitestet?
   Plaster defineres som et medisinsk teknisk produkt og hører derfor under et særskilt EU-direktiv. Alle produkter som kommer på markedet må igjennom et antall tester som viser at de er sikre nok til å brukes på huden. Hvis disse kravene oppfylles kan de merkes ”hypoallergene”. Dette garanterer dog ikke at et fåtall personer kan få en hudreaksjon når de bruker plaster, på samme måte som en del personer er allergiske mot visse matvarer. Irritasjon av hud er ofte også av ren mekanisk natur og oppstår når plasteret fjernes og det øverste hudlaget følger med.
  3. Inneholder deres plastre kolofonium?
   Det tilsettes ikke noe stoff som inneholder kolofonium til Salvequick plastre. Kolofonium er dog et naturlig forekommende i alt papir, feks. innpakningspapir til plastre, om enn i små mengder.
  4. Hvordan kan deres plastplastre puste?
   Alle Salvequick plastre puster samtidig som de beskytter huden mot ytre påvirkning.
   De plastrene som er laget av polyuretan (feks. Aqua Block og Barneplastre) lar huden puste ved å slippe ut vanndamp mens såret beskyttes fra vann og smuss utenfra. De fungerer på samme måte som avanserte funksjonelle klær og regnjakker.
   Andre plastre (feks. Aqua Resist) er perforerte med svært små hull for å slippe ut vanndamp fra huden samtidig som det beskytter mot vann og fuktighet fra utsiden.
  5. Hva består et plaster av?
   Generelt kan man si at et plaster består av en plastfilm som er belagt med et jevnt fordelt lag med lim, og en absorberende sårpute som er sentrert på plastfilmen. Den limbelagte siden dekkes av to delvis overlappende silikonpapir. De flest plasterne ligger beskyttet i en lukket papirlomme.
  6. Hvordan fungerer Salvequick gnagsårplastre (med hydrokolloid)?
   Salvequick gnagsårplaster fungerer som et ekstra hudlag som avlaster mot trykk og friksjon. Gnagsårplaster er lagd av hydrokolloid, et selvklebende materiale som absorberer væske fra huden og danner en avlastende pute over gnagsåret. Hydrokolloiden hjelper å danne og opprettholde et fuktig miljø rundt såret som stimulerer groprosessen. Dette hjelper såret å gro uten at å danne sårskorpe og dermed reduserer risikoen for arr.
 • Exfoliating Sock

  1. Hvor ofte kan jeg bruke Salvequick Exfoliating socks?
   Salvequick Exfoliating socks kan brukes ved behov, men vi anbefaler at man ikke behandler mer enn 1 g. pr. 4 mnd.
  2. Hvilken størrelse har Salvequick Exfoliating socks?
   Det finnes bare en størrelse – den passer opp til størrelse 43.
  3. Kan man bruke Salvequick Exfoliating socks hvis man er diabetiker?
   Diabetikere bør kontakte lege før man prøver nye fotpleieprodukter.
  4. Kan man bruke Salvequick Exfoliating socks hvis man er gravid eller ammer?
   Siden huden hos gravide og ammende kvinner blir mer sensitiv anbefaler vi at man ikke bruker Salvequick Exfoliating socks i denne perioden.
  5. Kan jeg bruke Salvequick Exfoliating socks hvis jeg har sprekker på hælene?
   Du kan bruke Salvequick Exfoliating socks hvis du har sprekker på hælene, men sokkene inneholder syre (melkesyre og AHA syre)som kan oppleves som irriterende på dypere sprekker. Har du dype, ømme sprekker i hælene anbefaler vi at du unngår Salvequick Exfoliating socks og behandler sprekkene separat.
  6. Kan man bruke Salvequick Exfoliating socks hvis man har sensitiv hud?
   Salvequick Exfoliating socks anbefales ikke for de som har sensitiv hud.
  7. Er Salvequick Exfoliating socks effektive mot liktorn og vorter?
   Salvequick Exfoliating socks er ikke egnet til bruk mot liktorn og vorter. Men siden huden rundt disse blir mykere, kan de derfor bli lettere å behandle.

   

  Vennligst les pakningsvedlegget grundig